Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Att vara arbetsgivare

Att vara arbetsgivare är ett stort och viktigt ansvar och uppdrag. För att underlätta för er föreningar har vi sammanställt ett häfte som tar upp de viktigaste frågorna. Materialet är framtaget i nära samarbete med Arbetsgivaralliansen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., en organisation som vi starkt rekommenderar alla konståkningsföreningar att vara medlem i. Handboken hittar du här. Pdf, 878.9 kB.

Registerutdrag för ledare som har kontinuerlig kontakt med barn

Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har kontinuerlig kontakt med barn.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Det är däremot den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen.

Att begära in utdragen är en del av ett förebyggande arbete och något som bör gälla lika för alla, oavsett hur länge en person verkat i en förening eller hur väl man känner varandra.


Att vara arbetsgivare

Publicerad: 2022-12-30

Senast uppdaterad: 2022-12-30

Samarbetspartners