Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Träningstips och utbildningsmaterial

Athlete 365

Internationella Olympiska Kommitténs (IOK) webbsida med fokus på den aktiva. Sidan riktar sig till dig med stora drömmar och passion för din aktiva karriär och det finns innehåll att ta del av oavsett idrott/disciplin eller möjlighet att ta sig hela vägen till OS.

Athlete Learning Gateway
En del av Athlete365 är en plattform för lärande. IOK har samlat en rad av världens ledande forskare och aktiva och utifrån deras resultat och erfarenheter, skapat en guldgruva att ta del av. Det finns gratiskurser inom flertalet områden, bland annat idrottspsykologi, nutrition, sport management, tips till övergång från aktiv till livet efter den sportsliga karriären och mycket annat. Kurserna är gratis – och du kan efter genomförd kurs få diplom.

Idrottspsykologi – prestation och hälsa

Idrottspsykologiskt stöd syftar till att hjälpa idrottare, tränare och ledare att må och prestera bra i träning och tävling såväl i vardagen som vid mästerskap. På Riksidrottsförbundets webbsida Idrottspsykologi - prestation och hälsa hittar du information om bl.a. prestation, hälsa, övningar och vart man kan vända sig för hjälp om man behöver det. Informationen riktar sig främst till aktiva idrottare i gymnasieålder och uppåt men även tränare, föräldrar och styrelsemedlemmar kan ha nytta av informationen på denna hemsidan.

#Vi lyfter

#ViLyfter är Riksidrottsförbundets webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteende som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

Webbplatsen innehåller tre huvuddelar:
Känn dig själv! – skapa handlingskraft! – Följ upp!

ISU Learning

Internationella Skridskounionens (ISU) utbildningswebb.

Prenumerera på senaste nytt inom idrott & träning - SISU Idrottsutbildarna

En del av all kunskap och de kloka tips som SISU Idrottsutbildare och Idrottsböcker samlar in från forskare, tränare och andra med beprövad erfarenhet har de valt att samla i Träningspasset, en webbsida som ger alla tränare möjligheten att prenumerera på det allra senaste inom idrott och träning. Förhoppningen är att ge tips och råd och att innehållet både ska vara relevant och direkt användbart för sig som är tränare. Att ständigt känna en nyfikenhet och ett sug efter att ta reda på mer är en stark drivkraft och en förutsättning för utveckling. Gå in och läs mer på Träningspasset där du också kan registrera dig för att prenumerera på senast nytt inom idrott och träning.

 


Publicerad: 2022-10-24

Senast uppdaterad: 2023-05-29

Sponsorer

Samarbetspartners