Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Skridskoskola

Barn som åker på en skridskoskola.

Det ska vara kul att lära sig åka skridskor! Ett sätt att lära sig är att gå i skridskoskola i en konståkningsförening. De flesta föreningar erbjuder träning 45-60 minuter/vecka för barn från 4 år och uppåt. Flertalet föreningar erbjuder även skridskoskola för vuxna.

Svenskskridskoskola.se drivs av konståkningsföreningar runt om i Sverige, genom ett initiativ från Svenska Konståkningsförbundet. Vi riktar oss mot alla som vill börja åka skridskor, oavsett fas i livet. Det är aldrig för sent att lära sig att åka skridskor. Syftet är att väcka glädjen och intresset för att röra på sig på is och ge alla en grundläggande teknik i sin skridskoåkning. Målet är att alla ska kunna åka skridskor – barn, ungdomar och vuxna.

Vision

Svensk skridskoskola – en skridskoskola för alla.

Mål

Alla ska kunna åka skridskor – barn, ungdomar och vuxna.

Värdegrund

Glädje, glöd och gemenskap!

Glädje, glöd och gemenskap är drivkrafterna i vår verksamhet. Vi vill bedriva och utveckla verksamheten så att vi har roligt, mår bra och presterar efter egen förmåga, intresse och vilja.

I konståkningens gemenskap är och känner sig alla välkomna.

Kvalitet

Inom Svenskskridskoskola möts du av utbildade ledare. De flesta ledarna har gått Svenska Konståkningsförbundets Grundkurs och är fd eller fortfarande aktiva konståkare.

 

Publicerad: 2022-10-24

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Samarbetspartners