Gå till innehåll
Stockholms Konståkningsförbund
Stockholms Konståkningsförbund

Domarsystem

Domarsystem

Vid klubbtävlingar och A-tävlingar ska domarsystem med ISUCalcFS och domarinmatning användas. För stjärntävlingar används StarcompFS. För elitserietävlingar/morgondagare och interclubtävlingar används ISUCalcFS-systemet, som hyrs av Svenska Konståkningsförbundet.

Föreningen ansvarar för utrustningen i sin helhet och ersätter det som går sönder. För att få använda distriktets domarsystem krävs genomförd utbildning i Wizard/ISUCalcFS. Föreningen har lämpligen egen utbildad Wizard/ISUCalcFS-operatör, men kan i undantagsfall hyras in från annan förening. Inhyrd Wizard/ISUCalcFS-operatör arvoderas enligt Svenska Konståkningsförbundets instruktioner för DVO. Utöver denna kostnad kan även extra kostnader tillkomma för hjälp med upp- och ned-montering av systemet.

För klubbtävlingar ska föreningen ha en utbildad videooperatör (VO) med DVO-licens samt en dataoperatör (DO) som kan ha full DVO-licens eller lokal-DO licens.
För A-tävlingar krävs två personer utbildade av Svenska Konståkningsförbundet, med DVO-licens. Inhyrda funktionärer arvoderas enligt Svenska Konståkningsförbundets instruktioner.

Domarsystemet uppgraderas och underhålls av Stockholms Konståkningsförbunds tekniska support.

Arrangerande förening har fullt ansvar för att ha rätt kunskaper inom IndTA, Wizard samt ISUCalcFS för att skapa deltagarlistor, schema, lottade startlistor och kunskaper för att publicera dessa på anvisad plats under skatesweden.se Länk till annan webbplats.. Försäkra er om att alltid använda senaste version, i synnerhet mellan säsonger!

För stjärntävlingar används dator från arrangerande förening och nedladdning av programvara StarcompFS. Ladda ner här Länk till annan webbplats..

Domarsystemet består av:

 • ISUCalcFS-dator, som är systemets centrala enhet. I denna läggs tävlingsdatabasen upp och tävlingen drivs från denna av ISUCalcFS-operatören.
 • ScoreBoard-dator, övervakar andra datorer, publicerar uppdateringar och resultat ut på internet samt lokala nätverket till andra datorer som lyssnar. Exv. Info- och Kiss&Cry-datorerna.
 • Cutter-dator, med hjälp av denna markerar VO-operatören start och stopp på respektive element så att TS/TC samt domare kan titta på repriser.
 • Expert-dator, här matas de tekniska elementen in under åket och sköter repriser som tekniska panelen vill se. En dataoperatör (DO) sköter denna. Till denna dator är en extra skärm kopplad.
 • Info-dator, som är uppkopplad mot ScoreBoard datorn. Visar resultat löpande till speakern.
 • Fem domardatorer, som poängdomarna matar in sina poäng på under tävlingsåket.
 • En gigabit switch som kopplar ihop alla datorer och kamera till ett nätverk.
 • En trådlös accesspunkt för bl.a. info- och Kiss&Cy-datorerna.
 • Skrivare (Brother HL-5450DN) som kopplas till ISUCalcFS-datorn via USB.
 • Ett interkomsystem för den tekniska panelen och ISUCalcFS-operatören.
 • Videokamera med stativ samt en CUBE som kopplas till nätverket för distribuering av video över nätverket.
 • Nätverkskablar och elkablar.
 • Allt packat och fraktas i transportboxar.

Domarsystemet är automatiskt bokat för distriktets klubb- och A-tävlingar enligt tävlingskalendern. Dock måste tidsbokning göras för hämtning och lämning inför och efter tävling. Gör detta i god tid innan tävling. Planeringsmässigt bäst är att nästa arrangör hämtar systemet från arrangören som har tävlingen innan.

För arrangörer som är osäkra på hur systemet sätts upp rekommenderas ett besök hos en arrangör som genomför sin tävling tidigare. Det är arrangörens plikt att ha rätt kunskaper för att sätta upp och plocka ner systemet på rätt sätt.

Eftersom domarsystemet är relativt omfångsrikt och väger en del är det lämpligt att använda en kombibil och vara två personer när man lyfter i och ur bilen. Den ena transportboxen har hjul, vilket underlättar transport i ishallen.

Kontakt för tidsbokning och teknisk support:

Urban Wretling

Publicerad: 2022-10-03

Senast uppdaterad: 2022-10-03

Sponsorer

Samarbetspartners


Postadress ekonomi


Postadress övrigt


Kontakta oss


Stockholms Konståkningsförbund
c/o MKN redovisning
Munkhättevägen 71
147 40 Tumba

Stockholms Konståkningsförbund
c/o Karin Queseth
Honnörsgatan 16
170 69 Solna

stkf@skatestockholm.se

 

 

 
Avser postadress för bland annat ekonomiska underlag från tävlingar, kvitton, reseräkningar etc.
Dessa ska skickas in i original.

Notera att blankett för att anmäla föreningsövergång inte ska skickas in i fysisk form, utan ska skickad digitalt till StKfs e-postadress.