Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Taljegård på 17:e plats i finalen

Placeholder

Josefin Taljegård nådde inte hela vägen i dagens final vid EM i Esbo. Med 154,98 poäng slutade Taljegård på 17:e plats.

- Jag gick ut på isen och gav all min energi i programmet. Jag hade hoppats på bättre resultat men tar ändå med mig mycket positivt hem till träningshallen och förberedelserna inför nästa spännande tävling som är Nordics, säger Josefin Taljegård. 

Det var en något besviken Taljegård som efter fallet i kortprogrammet redan blickade fram mot finalen och revansch. Först ut i näst sista startgruppen gick Taljegård på isen och bjöd på hög energi hela programmet igenom. Högsta nivå i alla piruetter och i steget men två fall och några orena landningar på hoppen tog ner den tekniska poängen.

- Det är hög nivå i damernas tävling och missar i hoppen blir kostsamma. Som vanligt så höll Josefin i hela programmet och satsade hela vägen. Det är en stor styrka. Sen är det fantastiskt och höra publikens gensvar på hennes presentation av programmet, säger Anna Burwall, sportchef. 

Vann tävlingen gjorde Georgiens Anastasiia Gubanova.

 

Så följer du EM 2023

Läs mer om de svenska åkarna i EM-truppen


 

Publicerad: 2023-01-28

Senast uppdaterad: 2023-01-28

Samarbetspartners