Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Topp-10 och final för Nordebäck i EM-debuten

Placeholder

Andreas Nordebäck ligger på niondeplats inför fredagens EM-final. (Foto: Maria Jangbro)

Det blev en lyckad EM-debut för Andreas Nordebäck ikväll när herrarnas kortprogram avgjordes. Med poängen 75,98 ligger Nordebäck på nionde plats inför fredagens EM-final. Greta och John Crafoord ligger på 13:e plats efter paråkningens kortprogram.

- Det här är mitt första EM och jag har jobbat hårt för att ta mig hit. Det var inte helt perfekt idag men jag är på det stora hela nöjd. Jag har inte känt någon press på mig inför tävlingen utan jag kom hit som en underdog. Nu ser jag fram emot finalen, säger Andreas Nordebäck efter kortprogrammet. 

Med startnummer 18 klev Andreas Nordebäck ut på isen med siktet inställt på EM-final. Det blev en nästintill fullträff för 18-åringen som med poängen 75,98 ligger på nionde plats inför fredagens EM-final.

- Andreas ska vara riktigt nöjd med sin prestation idag. Det är hans första EM och enda missen var i landningen på trippel axel. I övrigt rena element och högsta nivå i samtliga piruetter och i steget. Nu är det bara och ladda om inför friåkningen, säger Anna Burwall, sportchef. 

Herrarnas final avgörs på fredag med start kl 17:00. Andreas Nordebäck har startnummer 16.

EM-debut var det idag även för syskonparet Greta och John Crafoord som ligger på 13:e plats efter kortprogrammet.

- Det var inte Gretas och Johns dag idag. De har sett starka ut på träningarna här men isen är hal och allt kan hända. De höll i programmet väl trots missar i hoppelementen och avslutade programmet med ett lyft och dödsspiral som båda uppnådde nästa högsta nivå. 

Finalen för paråkningen avgörs imorgon kväll (torsdag) med start kl 18.25. Greta och John Crafoord går ut som första par i finalen.

På torsdagen är det även dags för Josefin Taljegård att kliva in i EM-tävlingarna. Damernas kortprogram börjar kl 12:35 och med startnummer 27 ser vi Taljegård på isen ca 16:28.


Hålltider EM för de svenska deltagarna

Torsdag 26 januari
12:35 Damer kortprogram (Josefin Taljegård)
18:25 Final - Par friåkning (Greta Crafoord/John Crafoord)

Fredag 27 januari
17:00 Final - Herrar friåkning (Andreas Nordebäck)

Lördag 28 januari
12:00 Final – Damer friåkning (Josefin Taljegård)


Så följer du EM 2023


Publicerad: 2023-01-25

Senast uppdaterad: 2023-01-26

Samarbetspartners