Gå till innehåll
Stockholms Konståkningsförbund
Stockholms Konståkningsförbund

Inbjudan tränarseminarium 1 den 10/4 2024

Placeholder

Stockholmsförbundet tillsammans med Skating and Dance Academy välkomnar er tränare till ett tränarseminarium den 10 april 2024. Seminariet syftar till att lära sig på nya kunskaper och lära sig hur man lär ut konståkning för åkare på högre nivåer.

Kursledare: Peter Johansson, Plats: Solna Ishall

Peter är en välkänd åkare och tränare både i Sverige men även världen över. Han har själv tävlat på högsta internationell nivå. Som tränare har han jobbat i Boston och haft åkare på bland annat VM. Han har även varit med och tagit fram material till olika ISU utbildningar och verkar även som mentor till tränare världen över.

Kursinnehåll: Isträning: Peter kommer hålla i träningen för våra nationella serien åkare, SM-åkare samt några ungdom-13 åkare. Ni tränare är med och tittar och får information samt inspiration för träning på högre nivå. Syftet är att lära sig nya kunskaper och lära sig hur man lär ut konståkning för åkare på högre nivåer.

Efter ispasset kommer det vara ett teoripass då Peter berättar om sitt ledarskap och jobb på isen och där ni också får chans att ställa frågor.

Preliminärt tidsschema:

  • 08.00-10.00 träning för ungdomarna
  • 10.00-12.00 träning för juniorer/seniorer
  • 12.00-13.00 seminarium

Deltagarkrav: Tränare med lägst grundkurs och högst steg 1b. Utbildningen kommer att hållas på svenska och deltagarna förväntas aktivt kunna delta i diskussioner.

Kursavgift: Kursavgiften är på 500 sek och betalas till klubbens plusgiro 59 90 04-9 i anslutning till sista anmälningsdagen. Vi bjuder på frukt och fika.

Anmälan: Anmälan skall göras senast den 29/3 2024. Anmälan skall göras via länk: https://forms.gle/RoFwTMQ5LuJrPfpT7 Länk till annan webbplats.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få deltagare.

Frågor besvaras av Ann-Marie Carell annmarie@carell.se

Text

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2024-03-27

Samarbetspartners