Gå till innehåll
Stockholms Konståkningsförbund
Stockholms Konståkningsförbund

Inbjudan till åkarsammandrag 8-10 april 2024

Placeholder

Stockholmsförbundet tillsammans med Skating and Dance Academy välkomnar åkare i distriktet till sammandrag den den 8-10 april, 2024. Sammandraget syftar till att ladda på nya moment och få nya kunskaper inom konståkning.

Kursledare: Peter Johansson, Plats: Solna Ishall

Peter Johansson: Peter är en välkänd åkare och tränare både i Sverige men även världen över. Han har själv tävlat på högsta internationell nivå. Som tränare har han jobbat i Boston och haft åkare på bland annat VM. Han har även varit med och tagit fram material till olika ISU utbildningar och verkar även som mentor till tränare världen över.

Kursinnehåll: Isträning: Peter kommer hålla i träningen för våra nationella serien åkare, SM-åkare samt några ungdom-13 åkare. Ni tränare är med och tittar och får information samt inspiration för träning på högre nivå. Syftet är att ladda på med nya kunskaper och hitta nya sätt att lära ut konståkning för åkare på högre nivåer.

Efter ispasset kommer det vara ett teoripass då Peter berättar om sitt ledarskap och jobb på isen och där ni också får chans att ställa frågor.

Deltagarkrav:

 • Åkare som varit antagna till nationella serien säsongen 2023/2024 samt åkare som deltog på SM 2023
 • Ungdom 13 samt ungdom pojkar som inte tävlat i den nationella serien är välkomna om de kan uppvisa att de under säsongen 2023/2024 uppnått minst 65 poäng
 • Sammandraget kommer att hållas på svenska och deltagarna förväntas aktivt kunna delta i alla moment
 • Om för få deltagare anmälas till sammandraget kommer individuella åkare att bjudas in utifrån resultatet på DM 2023.

Schema och upplägg:

Eftersom situationen ser ut som den gör i Stockholmsregionen kommer många av passen att hållas dagtid. Vi är medvetna om att åkarna har skolgång och problematiken det medför. Därför kommer det att finnas ett träningspass om dagen, 2 timmar, som åkarna kan anmäla sig till. Vi försöker att lägga passen tidigt på morgonen eller eftermiddagen för att underlätta men vi kan inte garantera att alla får passen ni önskat. Vi kommer att dela upp grupperna så att ungdomarna åker tillsammans och juniorer/seniorer åker tillsammans. Vill man som åkare bara åka ett 2 timmars pass eller vara med under alla tre dagarna kan man det. Avgiften är per antal 2 timmars pass. Totalt kan åkaren vara med på tre 2 timmars pass utspritt på tre dagar.Eftersom vi vill hålla kvalite på passen är det först till kvarn som gäller vid anmälan till sammandraget.

 • 8/4 Måndag 00-20.00 (ungdomar)
 • 8/4 Måndag 30-16.30 (juniorer/seniorer)
 •  
 • 9/4 Tisdag 00-10.00 (Ungdomar)
 • 9/4 Tisdag 00-14.00 (Juniorer/seniorer)
 •  
 • 10/4 Onsdag 00-10.00 (Ungdomar)
 • 10/4 Onsdag 00-12.00 (Juniorer/seniorer)

Kursavgift: 500 SEK per tvåtimmarspass eller 1000 SEK för 2 stycken tvåtimmarspass och 1500 SEK för 3 stycken tvåtimmarspass

Kursavgiften betalas till klubbens plusgiro 59 90 04-9 i anslutning till sista anmälningsdagen.

Anmälan: Anmälan skall göras senast den 29 mars 2024. Anmälan skall göras via detta formulär: https://forms.gle/ZpZWw5bPRymTH3117 Länk till annan webbplats.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få deltagare. Schema för seminariet kommer att skickas ut närmare kursen!

Vi ser fram emot att snart se er i ishallen i Solna

Frågor besvaras av Ann-Marie Carell annmarie@carell.se

Varmt Välkomna önskar Stockholms Konståkningsförbund och Föreningen Skating and Dance Academy

Text

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Samarbetspartners