Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

11:e plats för Team Inspire i VM

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Under lördagskvällen avgjordes VM i synkroniserad konståkning i Zagreb, Kroatien. Team Inspire som inför friåkning låg på nionde plats levererade ett innovativt friåkningsprogram med hög energi. Med totalpoängen 175,25 slutade Team Inspire på elfte plats.

- Team Inspires friåkning innehöll många innovativa element. De utmanar konstant sporten och pushar gränserna vilket gör programmen väldigt svåra. Idag lyckades de inte fullt ut och det blev några tekniska missar som blev kostsamma i framförallt den tekniska poängen. Precis som i kortprogrammet levererade de hög energi och inlevelse programmet igenom. Sammantaget gör de ett bra VM, säger Anna Burwall, Konståkningsförbundets sportchef.

Team Inspire som låg på 9:e plats inför friåkningen gick ut med startnummer 13 och bjöd på hög energi hela programmet igenom med flera nyskapande element och koreografiska höjdpunkter. Laget nådde inte riktigt upp till högsta nivå i de tekniska elementen och slutade på 11:e plats med totalpoängen 175,25.

Guldet gick till det Team Les Supremes, Kanada, före Team Haydenettes, USA, och Team Helsinki Rockettes, Finland.


Så följer du VM i synkroniserad konståkning 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live.

 

Publicerad: 2024-04-06

Senast uppdaterad: 2024-04-11

Samarbetspartners