Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Team Inspire på nionde plats efter kortprogrammet

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

I dag startade VM i synkroniserad konståkning i Zagreb, Kroatien. Med totalpoängen 60,58 ligger Team Inspire på nionde plats efter kortprogrammet.

- Vi är verkligen supernöjda med vår egna prestation i kortprogrammet. Det var roligt att få visa upp programmet för en stor publik som verkligen tog oss till deras hjärtan, säger Team Inspire efter kortprogrammet.

Team Inspire som i Zagreb gör sin tredje VM-start gick ut med startnummer 9 och visade upp ett fartfyllt kortprogram med höga nivåer i de tekniska elementen. Med totalpoängen 60,58 ligger laget på en nionde plats inför lördagens friåkning.

- Team Inspire gjorde säsongens bästa kortprogram. De tappade lite i svårighetsnivåerna vilket drog ner den tekniska poängen något men i övrigt genomförde de ett härligt program med mycket energi och utstrålning, säger Helena Ericson, lagledare på VM.

 

Så följer du VM i synkroniserad konståkning 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live.

 

 

 

 

Publicerad: 2024-04-05

Senast uppdaterad: 2024-04-06

Samarbetspartners