Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

På fredag startar VM i synkroniserad konståkning

Placeholder

Foto: Mats Althin

På fredag startar VM i synkroniserad konståkning i Zagreb, Kroatien, där Sverige representeras av Team Inspire.

- I Zagreb ställs Team Inspire mot värdens bästa synkrolag. Det blir lagets tredje VM-start och det ska bli spännande att se hur de står sig i konkurrensen, säger Anna Burwall, Konståkningsförbundets sportchef.

VM i synkroniserad konståkning avgörs i Zagreb, Kroatien, med start på fredag. Sverige representeras av Team Inspire. Laget bildades under pandemin och har inför denna säsong endast tävlat internationellt i två säsonger. Med sig in i VM 2024 har laget två VM-starter och två topp10-placeringar (10:e plats 2022 och 9:e plats 2023). Nu är siktet inställt på att fortsätta klättra i resultatlistan.Hålltider VM i synkro 2024

  • Fredag 5 april kl 17:30 kortprogram
  • Lördag 6 april kl 15.30 friåkning

Så följer du VM i synkroniserad konståkning 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live.

 

 

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-05

Samarbetspartners