Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Ny utbildning för konståkningstränare på GIH

Placeholder

I höst startar en ny högskolekurs för tränare på GIH som heter ”Tränarskap med inriktning på individuella idrotter”, där konståkning är en av flera valbara idrotter. Sista ansökningsdag är 15 april.

Kursen Tränarskap med inriktning på individuella idrotter Länk till annan webbplats. omfattar 30 högskolepoäng och läses på halvfart i ett år, delvis på distans med tre träffar per termin på GIH. Fördelad på fyra delkurser, ledarskap, psykologi, träningslära och didaktik görs delar av kursen med de olika idrotterna gemensamt med intressanta möjligheter till idéutbyte. Därutöver har varje idrott egen tid för lärande i för idrotten specifikt viktiga frågor. Utöver konståkning finns simning, friidrott, truppgymnastik eller orientering som val för utbildningen.

Vi rekommenderar kursen till dig som är tränare med lägst steg 2-utbildning eller till dig som är eller har varit aktiv på landslagsnivå.

Kursbeskrivning: Tränarskap med inriktning på individuella idrotter

30 högskolepoäng, deltid 50%

Kursen är för dig som är tränare eller vill bli tränare i någon av idrotterna gymnastik, simning, friidrott, konståkning eller orientering. För att gå kursen krävs att du kan visa på erfarenhet från idrottsrörelsen som aktiv eller tränare i någon av idrotterna gymnastik, simning, friidrott, konståkning eller orientering. Kursen läses delvis per distans med uppgifter som ledare på hemmaplan och med tre sammandragningstillfällen per termin på GIH. Träffarna är tre, fyra och tre dagar på högskolan på höstterminen och på samma sätt på vårterminen. Vid träffarna kommer delkurser med ledarskap, psykologi, träningslära och didaktik med mycket praktiska inslag i era idrotter att tas upp. Kursen tar upp allt från talang till elit med start i barn och ungdomsidrotten och med inslag om tränarskap på elitnivå. En del av kursen görs med de olika idrotterna gemensamt med intressanta möjligheter till idéutbyte och en del med tid där varje idrott har egen tid för lärande i specifikt viktiga frågor och detaljer.  

Anmälan är öppen 15 mars-15 april.

 

 

Publicerad: 2024-03-27

Senast uppdaterad: 2024-04-03

Samarbetspartners