Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Säsongsbästa och en 23:e plats för Nordebäck i VM-finalen

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Andreas Nordebäck satte nytt säsongsbästa i VM-finalen som avgjordes i natt i Montreal, Kanada. Med totalpoängen 211,45 slutade Nordebäck på 23:e plats.

- Med tanke på hur denna säsong varit är jag nöjd och även lite lättad över att jag kunnat genomföra VM på ett bra sätt. Jag tar med mig mycket bra samtidigt som jag vet att det finns utrymme för mer. Nu känner jag mig taggad för att börja förberedelserna för nästa säsong, säger Andreas Nordebäck efter tävlingen.

Nordebäck startade som nästa sista åkare i den första startgruppen. Efter en skakig landning i den inledande trippel axeln samlade sig Nordebäck och levererade därefter 6 trippelhopp samt piruetter och steg med höga nivåer. Nordebäck som noterades för nytt säsongsbästa i friåkningen (135,25) tappade några placeringar och slutade på 23:e plats med totalpoängen 211,45, också det ett nytt säsongsbästa.

- Idag gör Andreas en bra friåkning där han höll i hela programmet från start till slut trots lite småmissar. Andreas tar för varje tävling nya kliv framåt när det gäller att presentera programmet och fånga publiken, så även idag. Han gör ett bra mästerskap här i Montreal, säger Anna Burwall, sportchef.

Så följer du VM 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live https://www.youtube.com/c/SkatingISU. Länk till annan webbplats. Om det skulle ske förändringar läggs information om detta upp på hemsidan.


Läs mer om åkarna i den svenska VM-truppen

 

Publicerad: 2024-03-24

Senast uppdaterad: 2024-03-25

Samarbetspartners