Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Josefin Taljegård på 19:e plats i finalen

Placeholder

I natt avgjordes VM-finalen för damer i Montreal, Kanada. Josefin Taljegård som låg på 15:e plats inför finalen lyckades ännu en gång få med sig publiken när hon levererade sin friåkning. Taljegård satte nytt säsongbästa i den sammanlagda totalpoängen och slutade på 19:e plats.

- Jag gav allt jag hade idag. Jag vet att jag kan ännu mer men känner mig väldigt nöjd med tävlingen överlag och att placera mig topp-20 i världen, säger Josefin Taljegård.

Näst sist i andra startgruppen gick Taljegård ut på isen och bjöd på hög energi hela programmet igenom. Taljegård hade några orena landningar i hoppen men genomförde i övrigt en bra friåkning med höga nivåer i piruetter och steg. Den sammanlagda totalpoängen 166,47 är nytt säsongbästa och placerade Taljegård på 19:e plats i resultatlistan.

- Idag lyckades hon inte fullt ut tekniskt men vilket VM hon gör ändå. Hon höll i programmet hela vägen och sätter trots lite småmissar ett nytt säsongbästa i totalpoängen. Det är också fantastiskt att höra publikens gensvar när hon åker. Hon har förmågan att beröra och få med sig publiken vilket är en stor styrka, säger Anna Burwall, Konståkningsförbundet sportchef.


Så följer du VM 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live https://www.youtube.com/c/SkatingISU. Länk till annan webbplats. Om det skulle ske förändringar läggs information om detta upp på hemsidan.


Läs mer om åkarna i den svenska VM-truppenPublicerad: 2024-03-23

Senast uppdaterad: 2024-03-23

Samarbetspartners