Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov på 28 plats i VM-debuten

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Det blev ingen finalplats men ändå en VM-debut med mersmak för Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov idag när den rytmiska dansen avgjordes i Montreal, Kanada. Med totalpoängen 61.13 placerade de sig på 28 plats. Av de 36 startande i rytmiska dansen gick de 20 bästa vidare till finalen som avgörs på lördag.

- Vi är otroligt nöjda. Det är stort för oss att ta oss över 60 poäng på ett VM med 36 par, och det är dessutom vårt första VM. Jag tror verkligen inte att vi kunde gjort det bättre än vad vi gjorde idag, säger Nikolaj Majorov.

Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov inledde en gemensam satsning mot världstoppen i isdans för endast ett år sen. Idag gjorde de VM-debut när den rytmiska dansen avgjordes och de levererade en fartfylld rytmisk dans med höga nivåer i flera av de tekniska elementen. Totalpoängen 61.13 räckte till en 28:e plats vilket placerade dem utanför de 20 som går vidare till finalen.

- De presterade på topp och ska vara nöjda med sin insats. På mindre än ett år har de tagit sig från att vara ett nystartat isdanspar till att ha kvalificerat sig till VM vilket visar på deras kapacitet. De har gjort en otrolig resa under det gångna året och med sig hem från VM har de viktiga erfarenheter inför kommande mästerskap, säger Anna Burvall, Sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

Så följer du VM 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live https://www.youtube.com/c/SkatingISU. Länk till annan webbplats. Om det skulle ske förändringar läggs information om detta upp på hemsidan.


Läs mer om åkarna i den svenska VM-truppen

 

Publicerad: 2024-03-22

Senast uppdaterad: 2024-03-23

Samarbetspartners