Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

SKF-trofén startar på fredag

Placeholder

I helgen avgörs SKF-trofén i Piteå. SKF-trofén är en av få konståkningstävlingar i världen där singelåkare och par kan tävla mot varandra i lag.

I helgen är det dags för en av Sveriges stora konståkningstävlingar – SKF-trofén. I år äger tävlingen rum i Piteå och arrangeras av Piteå Konståkningsklubb på uppdrag Norrbottens Konståkningsförbund och i samarbete med Svenska Konståkningsförbundet.

Det finns få konståkningstävlingar i världen där singel- och paråkare kan tävla mot varandra i lag. I Sverige finns ett undantag i den anrika SKF-trofén. SKF-trofén är en lagtävling där Sveriges olika distriktsförbund tävlar mot varandra. De 11 distrikten får ställa upp med 1 lag var. Tävlingarna startar på fredag och avslutas på söndag.

Första tävlingen anordnades säsongen 1975/1976 i Sundsvall.

2023 stod Stockholm som segrare - Vilket distrikt tar hem vandringspokalen 2024?

Vad: SKF-trofén
När: 22-24 mars
Var: Tävlingarna hålls i LF Arena, Piteå

Följ SKF-trofén

 

 

 

Publicerad: 2024-03-21

Senast uppdaterad: 2024-03-21

Samarbetspartners