Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Josefin Taljegård klar för VM-final

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Josefin Taljegård är klar för karriärens tredje VM-final. I kortprogrammet som avgjordes natten till torsdag svensk tid fick Taljegård 61,55 poäng vilket är nytt säsongbästa. Taljegård ligger på 15:e plats inför finalen.

- Min bästa konståkningsupplevelse! Jag gjorde allt som jag ville och lyckades göra det med bra kvalitet. Jag kände verkligen att jag hade publiken med mig hela vägen. Det är härligt att det gick hem här i Montreal. Jag ser fram emot finalen, säger Josefin Taljegård efter kortprogrammet.

Josefin Taljegård som i Montreal gör karriärens tredje VM-start stod för en fullträff när damernas kortprogram avgjordes natten till torsdag svensk tid. Efter ett felfritt kortprogram med piruetter och steg på allra högsta nivå noterades Taljegård för ett nytt säsongbästa. Med totalpoängen 61,55 och en femtonde plats säkrade Josefin en plats i damernas final som avgörs natten till lördag svensk tid.

- Josefin imponerade stort idag. Hon fortsätter att prestera när det verkligen gäller och visar återigen att hon tillhör världseliten, säger Konståkningsförbundets sportchef Anna Burwall.

Imorgon kliver herrarna in i VM-tävlingarna. Andreas Nordebäck har startnummer 17 och beräknas gå på isen ca 18:48 svensk tid.

 

Så följer du VM 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live https://www.youtube.com/c/SkatingISU. Länk till annan webbplats. Om det skulle ske förändringar läggs information om detta upp på hemsidan.


Läs mer om åkarna i den svenska VM-truppen

 

 

 

Publicerad: 2024-03-21

Senast uppdaterad: 2024-03-21

Samarbetspartners