Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Andreas Nordebäck visar mästerskapsform – klar för VM-final

Placeholder

Andreas Nordebäck är klar för final i VM efter det inledande, korta programmet som avgjordes idag i Montreal, Kanada. Med totalpoängen 76,20 placerade sig Nordebäck på 20:e plats inför finalen som avgörs på lördag.

- Jag är nöjd med mitt åk idag. Det var en härlig publik och fantastisk stämning i arenan. Det var skönt att komma till det här mästerskapet fullt förberedd för att kunna prestera på topp. Är lättad över att jag fick till ett bra åk. Nu är det fullt fokus på finalen, säger Andreas Nordebäck efter avslutad tävling.

Med startnummer 17 klev Andreas Nordebäck ut på isen med siktet inställt på sin andra raka VM-final. Nordebäck som var nästintill felfri sånär som på en skakig landning i hoppkombinationen noterades för 76,20 poäng och ligger på 20:e plats inför finalen. Det blir Nordebäcks andra raka VM-final sedan seniordebuten förra säsongen.

- Andreas gör ett riktigt bra kortprogram idag. Tekniskt tappade han lite poäng i svårighetsnivån på steget vilket visar att han har kapacitet för ännu högre poäng. Härligt att se honom fullt återställd efter skadan och att han kunde prestera på topp idag, säger Anna Burvall, Sportchef Konståkningsförbundet.

 

Så följer du VM 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live https://www.youtube.com/c/SkatingISU. Länk till annan webbplats. Om det skulle ske förändringar läggs information om detta upp på hemsidan.


Läs mer om åkarna i den svenska VM-truppen

 

 

Publicerad: 2024-03-21

Senast uppdaterad: 2024-03-22

Samarbetspartners