Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Greta och John Crafoord på 23:e plats i kortprogrammet

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Det blev ingen final för VM-debuterande syskonparet Greta och John Crafoord trots en kortprogramspoäng nära personbästa. Det stod klart efter dagens kortprogram där de kom på 23:e plats.

- Vi är stolta över att vara här på vårt första VM och vi hade så roligt på isen idag. Efter EM har vi jobbat hårt på såväl teknik som presentation och det kändes som att vi idag kunde visa en högre nivå än på EM, säger Greta Crafoord efter kortprogrammet.

VM-debuterande syskonparet Greta och John Crafoord inledde sitt kortprogram med en hög och fin trippel twist och levererade trots fall i dubbel axel ett bra kortprogram med höga nivåer i övriga element. Totalpoängen 49,05 var endast 0,52 poäng från personbästa. Syskonparet hamnade på en 23:e plats, vilket placerade dem utanför de 20 som går vidare till finalen.

- Väldigt tråkigt att de hamnar utanför finalen då de har kapaciteten att vara där och det på träning har sett väldigt bra ut. Tyvärr blev det idag en större miss i ett av de tekniska elementen och det har man inte råd med på denna nivå. Det är inte många poäng upp till finalplats. Konkurrensen är hård om finalplatserna, säger Konståkningsförbundets sportchef Anna Burwall.

 

Så följer du VM 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live https://www.youtube.com/c/SkatingISU. Länk till annan webbplats. Om det skulle ske förändringar läggs information om detta upp på hemsidan.


Läs mer om åkarna i den svenska VM-truppen

 

 

 

Publicerad: 2024-03-20

Senast uppdaterad: 2024-03-21

Samarbetspartners