Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Så följer du VM 2024

Placeholder

En av årets största höjdpunkter är här! I Montreal, Kanada, avgörs VM i konståkning och det kommer bli oerhört spännande medaljuppgörelser i samtliga discipliner. Tävlingarna inleds onsdag kväll svensk tid (20 mars). För Sverige väntar ett historiskt mästerskap. För första gången någonsin i ett VM deltar Sverige i samtliga discipliner och för första gången sedan 1982 deltar Sverige med ett isdanspar.

Det blir en historisk trupp i flera avseenden som representerar Sverige vid VM i Montreal, Kanada. Aldrig tidigare har Sverige haft tävlande i samtliga discipliner på ett VM. Dessutom är det första gången sedan 1982 som Sverige deltar med isdanspar på VM. Läs mer om den svenska truppen.

Så följer du VM 2024

I dagsläget finns för de internationella mästerskapen inget avtal för sändningsrättigheter i Sverige klart. Det är det Internationella Skridskoförbundet (Internationella Skridskounionen - ISU) som hanterar rättigheterna. Tills avtal finns på plats kommer svenska tittare kunna följa de internationella mästerskapen via Internationella Skridskounionens Youtubekanal där alla tävlingar sänds live https://www.youtube.com/c/SkatingISU. Länk till annan webbplats. Om det skulle ske förändringar läggs information om detta upp på hemsidan.


Här är alla tävlingstider (svensk tid)

OBS! Tiderna är preliminära och kan ändras.

Onsdag 20 mars


Paråkning - kortprogram

17:00

Kvinnor - kortprogram

22:00Torsdag 21 mars

 

Herrar - kortprogram

16:10

Paråkning - friåkning (final)

23:00Fredag 22 mars


Isdans - rytmisk dans

16:20

Kvinnor - friåkning (final)

23:00Lördag 23 mars


Isdans - Fridans (final)

18:30

Herrar - friåkning (final)

23:00Söndag 24 mars


Uppvisning

19:00
Uppdaterat 18 mars


Läs mer om de svenska åkarna i VM-truppen

 

 

 

Publicerad: 2024-03-18

Senast uppdaterad: 2024-03-19

Samarbetspartners