Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska framgångar i Junior-VM: Sjunde plats och två platser till nästa års mästerskap

Placeholder

Foto: Mats Althin

Junior-VM i synkroniserad konståkning är avgjort. Team Seaside satte i dagens friåkning nytt säsongsbästa och slutade på 7:e plats. Sverige blev fjärde bästa nation i årets Junior-VM vilket innebär att Sverige har två platser till Junior-VM 2025 som arrangeras i Sverige.

- Även i friåkningen åkte Team Seaside fantastiskt fint och satte nytt säsongsbästa. De hade två missar som drog ner den tekniska poängen lite, men det var ett väldigt bra friåkningsprogram de visade upp idag, säger Helena Ericson, lagledare för den svenska truppen på Junior-VM.

Team Seaside låg inför friåkningen på sjunde plats. Med startnummer 19 levererade laget ett starkt program och noterade trots två fall ett nytt säsongsbästa. Med totalpoängen 163.06 behöll Team Seaside sin sjunde plats vilket också är den bästa placeringen laget uppnått på ett Junior-VM. Sjundeplatsen innebär även att Sverige blev fjärde bästa nation i årets mästerskap och att Sverige därmed kommer få skicka två juniorlag till nästa års mästerskap som arrangeras på hemmaplan i Göteborg.

- Team Seaside har i detta mästerskap gjort en fantastisk prestation. Två starka program med säsongbästa och en sjunde plats i tuff konkurrens. Väldigt roligt att de dessutom säkrade två platser för Sverige till Junior-VM på hemmaplan, säger Anna Burwall, Sportchef Svenska Konståkningsförbundet.

Guldet gick till ledarna efter kortprogrammet, Team les Supremes (Kanada) före Team Fintastic (Finland) och Team Skyliners (USA).

 

 

Publicerad: 2024-03-17

Senast uppdaterad: 2024-03-18

Samarbetspartners