Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

I morgon startar Junior-VM i synkroniserad konståkning

Placeholder

Foto: Daniel Klerfors

I morgon inleds Junior-VM i synkro i Neuchâtel, Schweiz. På plats för att representera Sverige finns de nykorade svenska juniormästarna Team Seaside.

Junior-VM i synkro avgörs i Neuchâtel, Schweiz, 15-16 mars. Uttagna att representera Sverige vid mästerskapen är guldmedaljörerna från JSM 2024, Team Seaside.

- Team Seaside har visat en stigande formkurva under säsongen och imponerade vid Junior-SM i februari. De har en tuff uppgift framför sig att försöka säkra två platser för Sverige vid JVM 2025 som avgörs på hemmaplan i Göteborg. De har kapacitet att lyckas men det är tufft motstånd när världens bästa juniorlag gör upp om de högre placeringarna, säger Anna Burwall, sportchef Svenska Konståkningförbundet.

De svenska juniormästarna Team Seaside tränas av Therese Hillberg och Jenny Sandberg som till skatesweden sammanfattar lagets målsättning inför mästerskapen:

- Vi är väldigt stolta över att representera Sverige vid Junior-VM. Vi hoppas och tror att det kommer bli spännande tävlingsdagar. Vårt fokus är att prestera på topp och leverera två bra program med fin inlevelse och höga tekniska nivåer. Vårt mål är att komma bland de fem bästa nationerna och placera oss topp 8.

På plats i Neuchâtel, Schweiz är även Anna Nylén som är uttagen domare. Helena Ericson är uttagen lagledare för den svenska JVM-truppen.

Följ Team Seaside på Junior-VM!

Publicerad: 2024-03-14

Senast uppdaterad: 2024-03-15

Samarbetspartners