Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Grattis Bollnäs KK som tilldelats stipendium för sitt arbete med trygga idrottsmiljöer och ledarutveckling

Placeholder

Amanda Palmér, Bollnäs KK och stipendieutdelare Py Börjesson (Foto: Studio Slakthuset AB)

Bollnäs KK har tilldelats Tore A Jonassons idrottsstipendium om 100 000 kr för sitt arbete med trygga idrottsmiljöer och ledarutveckling. Stort grattis!

- Det är med stor stolthet och tacksamhet som Bollnäs KK tog emot stipendiet från Tore A Jonassons stiftelse. Vi har de senaste åren jobbat hårt för att skapa en trygg och stöttande miljö för våra åkare och genom fadderskap och utbildning inspirera fler att bli ledare. Att uppmärksammas för det arbete vi gör känns fantastiskt, säger Amanda Palmer, Huvudtränare i Bollnäs Konståkningsklubb.

Redan från 10 års ålder erbjuds åkare i Bollnäs KK att delta som faddrar i skridskoskolan och genomgå en fadderutbildning utformad av Amanda Palmer som även är kursföreläsare för Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildningar.

- Jag har satt ihop en förenklad utbildning för våra faddrar som bygger på förbundets tränarutbildning och riktlinjer. Här pratar vi mycket om värdegrund och hur man är en bra kompis. Genom att åkarna får gå en utbildning känns det som om att de tar sitt uppdrag på allvar. Det blir en ära för dem att få bli faddrar. De får tidigt känna på ansvaret som en ledare har men också känna sig som en del av något större. Många av våra faddrar har sedan fortsatt sin utveckling genom att genomgå formell ledarutbildning när de nått rätt ålder. Det är en framgångsrik satsning som verkligen har gett resultat.

Pengarna från stipendiet kommer att användas för att stödja och ytterligare utveckla föreningens verksamhet inom trygga och inkluderande idrottsmiljöer och ledarutveckling. Föreningen ser nu fram emot att bygga vidare på sina framgångar och inspirera andra att göra liknande insatser för att främja en sund idrottskultur.

- Vi kommer givetvis fortsätta vårt arbete med att skapa en trygg plats där våra åkare känner stöd och där de vågar göra misstag. Det gör att våra unga att inte bara utvecklas som idrottare utan också som individer och ledare.

 

 

Publicerad: 2024-03-12

Senast uppdaterad: 2024-03-14

Samarbetspartners