Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Personbästa och 14:e plats för Casper i JVM-finalen

Placeholder

Idag avgjordes JVM-finalen för juniorer herrar i Taiwan. Casper Johansson satte nytt personbästa och åkte upp sig en placering från kortprogrammet och slutade på 14:e plats.

- Det var ett kanonåk av Casper idag också och han gör i Taiwan sin bästa tävling hittills i karriären. Väldigt roligt att han fick ihop alla svårigheter och att på den internationella arenan kunna visa att han kan konkurrera om högre placeringar, säger Anna Burwall, Konståkningsförbundets sportchef.

I dagens JVM-final rev Casper Johansson av ett nästintill felfritt program. Johansson inledde programmet med kvadrupel salchow (<) och satte därefter sju trippelhopp och väl genomförda piruetter där alla fick högsta svårighetsnivå och höga kvalitetspoäng från domarna. Liksom i kortprogrammet noterade han i friåkningen ett nytt personbästa och krossade därmed sitt tidigare personbästa i totalpoäng med över 18 poäng. Casper klättrade en placering i resultatlistan och slutade på 14:e plats.

JVM 2024

 

 

Publicerad: 2024-03-02

Senast uppdaterad: 2024-03-07

Samarbetspartners