Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Casper Johansson klar för JVM-final

Placeholder

Casper Johansson är klar för JVM-final. Det stod klart i morse svensk tid när herrarnas kortprogram avgjordes i Taiwan. Casper ligger på 15:e plats inför finalen. Elias Sayed kom på 32:a plats och missar därmed lördagens final.

- Casper åkte ett väldigt bra kortprogram där han var felfri i hoppen och hade högsta nivå i steg och alla piruetter förutom en där han fick näst högsta nivå. Roligt att han tar en plats i finalen. Även Elias åkte ett bra kortprogram men tappade i något i svårighetsnivåerna på piruetterna och det har man tyvärr inte råd med i det tuffa startfältet. Nu laddar vi om inför finalen på lördag, säger Anna Burwall, sportchef.

Casper Johansson som i Taiwan gör sitt andra JVM levererade ett starkt kortprogram och noterades för nytt personbästa 65,71 och en 15:e plats. JVM-debuterande Elias Sayed satte sina hoppelement men ett kostsamt misstag i den avslutande piruetten drog ner den tekniska poängen. Elias slutade på 32:a plats med totalpoängen 57,21 och hamnade därmed utanför finalen.

 

 

Publicerad: 2024-02-29

Senast uppdaterad: 2024-03-02

Samarbetspartners