Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nina Fredriksson strax utanför JVM-finalen

Placeholder

Nina Fredriksson kom på 27:e plats, endast 1,7 poäng ifrån JVM-finalen, när kortprogrammet för damer idag avgjordes i Taiwan. Av de 46 startande i kortprogrammet gick de 24 bästa vidare till finalen som avgörs på fredag.

- Nina gjorde en fantastisk prestation i dagens kortprogram där hon satte de tekniska elementen. Hon tappade lite i nivåerna på sina piruetter men i övrigt ett bra kortprogram. Idag imponerade Nina och visade att hon kommer bli att räkna med i framtiden. Nivån bland juniordamerna är otroligt hög och konkurrensen om platserna till final stentuff. Idag räckte det inte hela vägen, säger Anna Burwall, sportchef.

Med startnummer 10 av 46 startande inledde Nina Fredriksson kortprogrammet med en fin trippel-trippelkombination. Nina satte även en trippel luzt och dubbel axel. Totalpoängen 51,61 är nytt personbästa och räckte till 27:e plats. Endast 3 placeringar och 1,7 poäng från finalen.

Herrarna kliver in i tävlingarna imorgon där Sverige representeras av Casper Johansson och Elias Sayed. Herrarnas kortprogram startar 12:30 lokal tid (05:30 svensk tid) och kan följas via livestream på ISU:s youtubekanal. Länk till annan webbplats.

 

 

 

 

Publicerad: 2024-02-28

Senast uppdaterad: 2024-02-29

Samarbetspartners