Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Imorgon startar Junior-VM

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Imorgon inleds Junior-VM i Taiwan. Den svenska truppen består Nina Fredriksson, Casper Johansson och JVM-debuterande Elias Sayed.

- Nina, Casper och Elias har visat fina resultat och en stadigt stigande form under hela säsongen. De har alla den tekniska kapaciteten som krävs för att kunna slåss om finalplatserna. Konkurrensen kommer vara tuff på Junior-VM, och för att konkurrera om högre placeringar behöver de sätta alla de tekniska svårigheterna, säger Anna Burwall, sportchef.

I damklassen representeras Sverige av bronsmedaljören från SM, Nina Fredriksson. Nina gör i Taiwan sin andra start i ett JVM. I herrklassen har Sverige med två deltagare. En andra JVM-start gör även bronsmedaljören från SM, Casper Johansson som tog nyligen hem guldet i Nordiska Mästerskapen i juniorklassen. Den svenska juniormästaren Elias Sayed gör i Taiwan JVM-debut.

- Jag ser fram emot att följa Nina, Casper och Elias. För Elias är det första starten i ett JVM och han kommer ha värdefull erfarenhet med sig hem.

Tävlingarna i Taiwan startar imorgon onsdag. Damklassen åker kortprogrammet kl 15:00 lokal tid. På torsdag kl 12:30 lokal tid är det dags för herrarnas kortprogram.

Följ de svenska åkarna på JVM 2024

 

Publicerad: 2024-02-27

Senast uppdaterad: 2024-02-28

Samarbetspartners