Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Imorgon startar The Nordics på hemmaplan

Placeholder

Imorgon, torsdag startar The Nordics i Borås där totalt 20 svenska konståkare, från seniorer till ungdomar, tävlar till och med söndag.

Stora delar av svenska landslaget inom singelåkning finns med i startfältet i Borås när The Nordics avgörs mellan den 1–4 februari. Den svenska truppen består av 20 åkare, från seniorer till ungdom. Lagledare för den svenska truppen är Lotta Falkenbäck och Jeanette Nylander Nilvall.

- Roligt med ett Nordiska på hemmaplan. Vi har en bred trupp på plats med såväl rutinerade åkare som debutantet.Det ska bli spännande och se hur den svenska truppen står sig mot övriga Norden. De andra nordiska ländernas åkare håller en hög nivå och jag tror det kommer bli spännande tävlingar, säger Anna Burwall sportchef.

Sverige har även representation av tekniska funktionärer vid Nordics. På plats i Borås finns följande tekniska funktionärer: Katarina Henriksson (TC), Emilie Billow (Skiljedomare), Filip Stiller Borowicz (TS), Peter Levin (DVR), Annelie Servin (Domare) och Karolina Matesa (Domare).


Här är hela den svenska truppen till Nordics 2024

Seniorer herrar
Gabriel Folkesson, Andreas Nordebäck, Oliver Preatorius

Seniorer damer
Lovisa Aav, Josefin Brovall, Julia Brovall, Josefin Taljegård

Juniorer herrar
Hugo Bostedt, Casper Johansson, Albin Samuelsson, Nikita Tarakanov

Juniorer damer
Lilly Almgren-Lidman, Nina Fredriksson, Leona Gebara, Miranda Lundgren, Alexandra Ödman

Ungdom flickor
Hedda Hedström, Sarah Johansson, Hanne Trulsson, Alice Westling

Följ de svenska åkarna på Nordics 2024Publicerad: 2024-01-31

Senast uppdaterad: 2024-01-31

Samarbetspartners