Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nordiska mästerskapen på hemmaplan

Placeholder

Nu är det bara en vecka kvar till Nordiska mästerskapen på hemmaplan. Den 1-4 februari samlas Nordens bästa konståkare i Borås för att göra upp om medaljerna.

- Vi är oerhört glada och stolta över att få möjlighet att tillsammans med Svenska Konståkningsförbundet arrangera Nordiska mästerskapen i konståkning. Det är en ära att vara värd för mästerskapen och vi ser fram emot att välkomna Nordens bästa konståkare till oss i Borås, säger Anna Johäll och Andreas Åkervall, från Borås Konståkningsklubb.

Nordiska mästerskapen samlar de bästa konståkarna från alla fem nordiska länder – Sverige, Danmark, Finland, Norge och Danmark. Tävlingarna pågår under fyra dagar och avslutas med en show, där hela spektrat av Borås Konståkningsklubbs åkare medverkar tillsammans med deltagare i Nordiska Mästerskapen som framför uppvisningsprogram.

- Borås Konståkningsklubb har utvecklats till en arrangörsförening av hög klass. Förra säsongen arrangerade de SM för första gången och visade att de har kapacitet även för större evenemang. Vi ser fram emot att tillsammans med dem arrangera Nordiska mästerskapen, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet.

Förväntningarna inför mästerskapen är höga, med spännande tävlingar och konståkning på högsta nivå. Uttagningen av de svenska åkarna till Nordiska mästerskapen baserades på resultaten från SM i december 2023. Detta innebär att publiken kan se fram emot att få se några av Sveriges mest framstående konståkare på isen, däribland den svenska mästarinnan Josefin Taljegård nyligen hemkommen från EM där hon tog en imponerande 11:e plats.

- Att uppleva konståkning live är en upplevelse för alla idrotts- och kulturintresserade. Vi hoppas många söker sig till Borås ishall för att se Nordens bästa konståkare göra upp om medaljerna.

Om Nordiska mästerskapen

Nordiska mästerskapen är en anrik och årligen återkommande internationell i konståkning. Den var ursprungligen endast öppen för de nordiska länderna, men är numer öppen för alla länder i junior- och seniorklasserna. Internationellt går tävlingen under namnet The Nordics Open. De fem Nordiska länderna roterar om ansvaret för arrangemanget, så var femte år kommer tävlingarna till Sverige. Senast åren har den 2019 ägt rum i Linköping, 2014 i Uppsala, 2009 i Malmö och nu välkomnar vi all världens konståkare och de nordiska länderna i synnerhet till Borås 1-4 februari 2023.

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2024-01-25

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Samarbetspartners