Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Här är truppen till Nordiska mästerskapen på hemmaplan

Placeholder

Den svenska truppen till The Nordics / Nordics Open (Nordiska Mästerskapen) på hemmaplan är nu klar. Sammanlagt 23 åkare, från ungdomar till seniorer, åker till tävlingen i Borås den 1-4 februari.

Sverige kommer skicka en stor trupp till årets The Nordics och The Nordics Open på hemmaplan som avgörs i Borås mellan den 1 och 4 februari. Förr i tiden hette tävlingen Nordiska Mästerskapen, men sedan en tid tillbaka är även åkare utanför Norden välkomna i junior- och seniorklasserna.

Det svenska laget består av 23 åkare, varav åtta är seniorer, tio juniorer, och fem ungdomsåkare.

- Det blir en stor svensk trupp som åker till Borås. Truppen består av både debutanter och mer rutinerade åkare, säger Anna Burwall, sportchef i Svenska Konståkningsförbundet.

Hur har uttagningarna gjorts?

- Uttagningarna har baserats på höstens resultat i de nationella serierna, internationella tävlingar och SM. Liksom föregående år har det varit hård konkurrens om platserna. Det är glädjande att vi har många åkare utöver de uttagna som skulle kunna åka till the Nordics.

Vad har du för förväntningar på den svenska truppen?

- Utifrån höstens tävlingar där SM också räknas in har jag stora förhoppningar att vi kan vara med och slåss om de högre placeringarna. De andra nordiska ländernas åkare håller en hög nivå och jag tror det kommer bli spännande tävlingar. För att kunna vara med i toppen kommer det krävas att man sätter sina tekniska element. För våra debutanter handlar det mycket om att se och lära och hoppas jag att de får en positiv start på internationellt tävlande.


Här är hela den svenska truppen till Nordics 2024

Seniorer herrar
Jonathan Egyptsson, Gabriel Folkesson, Andreas Nordebäck, Oliver Preatorius

Seniorer damer
Lovisa Aav, Josefin Brovall, Julia Brovall, Josefin Taljegård

Juniorer herrar
Adam Bjelke, Hugo Bostedt, Casper Johansson, Albin Samuelsson, Nikita Tarakanov

Juniorer damer
Lilly Almgren-Lidman, Nina Fredriksson, Leona Gebara, Miranda Lundgren, Alexandra Ödman

Ungdom flickor
Nora Coppens, Hedda Hedström, Sarah Johansson, Hanne Trulsson, Alice Westling

Lagledare för den svenska truppen är Lotta Falkenbäck och Jeanette Nylander Nilvall.

På plats i Borås finns även följande tekniska funktionärer: Katarina Henriksson (TC), Emilie Billow (Skiljedomare), Filip Stiller Borowicz (TS), Peter Levin (DVR), Annelie Servin (Domare) och Karolina Matesa (Domare).

 

 

Publicerad: 2024-01-03

Senast uppdaterad: 2024-01-29

Samarbetspartners