Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uttagen till Ungdoms-OS: Elias Sayed

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Uttagningen till Världsungdoms-OS är klar och det blir Elias Sayed som får uppleva den olympiska stämningen i Gangwon, Sydkorea, 19 januari till 1 februari.

- Det är en fantastisk upplevelse för yngre idrottare som ger försmak av ett OS och verkligen kan inspirera för fortsatt satsning. Liksom OS har man en invigning, ingår i en svensk OS-trupp och det pågår tävlingar i flera olika idrotter och grenar, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Youth Olympic Winter Games (YOG), eller världsungdoms-OS, är en unik idrottstävling för ungdomar där idrotten möter kultur och utbildning. Deltagarna är i åldrarna 15 till 18 år. Spelen i Gangwon blir den fjärde vinterupplagan och arrangeras 19 januari till 1 februari.

Den nyblivne svenske juniormästaren Elias Sayed är uttagen att representera Sverige. Sayed tog klivet in i landslaget inför denna säsong och har under hösten gjort sina första internationella juniortävlingar i landslagströjan.

- Elias har under säsongen gått från klarhet till klarhet. Från det att säsongen startade har han visat hög målmedvetenhet, goda tävlingsresultat och en fortsatt stigande utvecklingskurva. Detta kommer bli Elias första riktigt stora internationella tävling, frånsett Junior Grand Prix, och det kommer bli spännande att se hur långt han kan gå om han får till alla sina svårigheter.

 

 

 

Publicerad: 2023-12-21

Senast uppdaterad: 2023-12-21

Samarbetspartners