Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Tack och en önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År!

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Julen står för dörren och här kommer en jul- och nyårshälsning från förbundsordförande Helena Rosén Andersson och förbundschef Linda Andreasson.

Julen närmar sig, och vi vill önska er alla en fantastisk jul och ett gott nytt år!

Det här året har varit fyllt av glädje och stolthet då vi tillsammans har stått inför utmaningar, lärt oss och fortsatt vår gemensamma resa. Vi håller hela tiden den aktive i fokus och strävar mot visionen "Alla på is – hela livet".

Under året har vi intensivt arbetat för att främja en hållbar utveckling av vår idrott. Det handlar om att skapa förutsättningar för hållbara och trygga satsningar, och vi strävar efter att skapa en utvecklande, positiv och trygg idrottsmiljö där varje individ kan växa och trivas. Vår utvecklingsmodell spelar fortsatt en central roll i detta arbete.

Ett viktigt steg i vår strävan mot en hållbar idrott var införandet av vårt nya forum för tränare, en tränarkonferens som ska hållas vartannat år. I augusti hölls detta viktiga forum för första gången och då på temat "Den hållbara idrottaren". Vi reflekterade och diskuterade tillsammans hur vi kan stödja och utveckla våra konståkare på ett sätt som främjar både deras fysiska och mentala välbefinnande. Vi tror på långsiktiga och hållbara satsningar, och konferensen var ett viktigt tillfälle att dela kunskap och erfarenheter för att forma framtiden för svensk konståkning.

Vi ser också över hur vi på olika nivåer inom svensk konståkning kan mötas och lära av varandra, eftersom dialogen är nyckeln till att utmana och hitta nya perspektiv. Tillsammans utgör vi svensk konståkning, och det är tillsammans som vi kan fortsätta utveckla vår idrott.

Nyss hemkomna från SM i Norrköping har vi fått uppleva en historisk milstolpe för svensk konståkning – ett SM med alla discipliner på seniornivå. Att se Sveriges bästa konståkare tävla på SM var väldigt roligt och inspirerande. Nivån höjs varje år, och ni, som tävlar på SM, är otroligt duktiga idrottare. Vi vet att för att kvalificera er krävs högt fokus på träning samtidigt som ni balanserar livet med skola, jobb och socialt umgänge. Ni lyckas så väl och är fantastiska förebilder för oss alla. Er konståkningssatsning kommer att ta er långt i livet, och vi hoppas att ni tillsammans med era tränare och föreningar fortsätter utvecklas på bästa sätt. Lycka till i er framtida konståkningssatsning!

Tack Norrköpings KK för ett väl genomfört SM. Ett stort tack också till alla tekniska funktionärer och teknisk support på SM och givetvis på våra övriga tävlingar. Er insats är ovärderlig och bidrar till att göra varje tävling möjlig.

Som vi konstaterat var SM 2024 historiskt, då det för första gången någonsin inkluderade alla fyra discipliner på seniornivå. Det bådar gott för svensk konståkning framöver, och vi ser med spänning fram emot fortsatta framsteg. Dessutom ser vi fram emot att för första gången delta i samtliga discipliner på både EM och VM, vilket öppnar upp nya möjligheter och visar på den fortsatta framgången för svensk konståkning internationellt.

I sociala medier under #skatesweden får vi en inblick i vardagen hos många av våra föreningar. Här delas härliga ögonblicksbilder från skridskoskolor, träning på och utanför isen, julshower och tävlingar. Tack alla föreningar för att ni dagligen jobbar för att erbjuda en utvecklande fritidsaktivitet för barn, unga och vuxna!

Tack också till våra kommittéer, distrikt, övriga ideellt arbetande och till vårt förbundskansli - ni bidrar till att driva svensk konståkning framåt.

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år fyllt med glädje, glöd, gemenskap och massor med härlig konståkning!

/

Helena Rosén Andersson, Förbundsordförande

Linda Andreasson, Förbundschef

 

 

 

Publicerad: 2023-12-21

Senast uppdaterad: 2024-01-10

Samarbetspartners