Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

SM 2024 - dag 3

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Under sista tävlingsdagen av SM 2024 avgjordes JSM samt SM och USM Par. JSM damer vanns av Alexandra Ödman och Elias Sayed knep guldet i JSM herrar. I damklassen tog Josefin Taljegård SM-guld och Gabriel Folkesson tog hem guldet i herrklassen. I isdansen gick guldet till Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov.

Josefin Taljegård (Västra Frölunda KK) tog under lördagen karriärens andra SM-guld med totalpoängen 181,74. Julia Brovall (Tibro KK) tog silver och Nina Fredriksson (Föreningen Solna Konståkning) brons. I herrklassen knep Gabriel Folkesson (Trelleborgs KK) guldet på 197,19 poäng före Casper Johansson (Tibro KK). Bronsmedaljen gick till Jonathan Egyptson (Trelleborgs KK). I paråkningen stod Greta Crafoord och John Crafoord för en stark friåkning där paret bland annat satte två fina trippelkast. Crafoords noterade 143,32 i totalpoängen.

I isdansen segrade Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov (Norrköpings KK) med totalpoängen 156,48 före Emma Kivioja och Erik Pellnor (Mörrums KK).

JSM damer vanns av Alexandra Ödman (Malmö KK) före Lilly Almgren-Lidman (Skating and Dance Academy) och Leona Gebara (Föreningen Solna Konståkning). I JSM herrar knep Elias Sayed (Enköpings KK) guldet före hemmaåkaren Hugo Bostedt (Norrköpings KK) och Adam Bjelke (IFK Österåkers KK). I USM paråkning visade SM-debutanterna Nora Coppens och Beau Coppens upp ett fint friåkningsprogram.

Här hittar du hela resultatlistan. Länk till annan webbplats.

Mästerskapen avslutas på söndagen med den officiella medaljceremonin och en show med Norrköpings Konståkningsklubbs åkare, där även medaljörer i SM medverkar med uppvisningar.


Så följer du SM i konståkning 2024

 

 

Publicerad: 2023-12-17

Senast uppdaterad: 2023-12-17

Samarbetspartners