Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Över 1,7 miljoner till Sveriges konståkningsföreningar

Placeholder

294 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder till landets klubbar och organisationer. För Sveriges konståkningsklubbar har utdelningen man fått ta del av genom att sälja Bingolotter och Sverigelotter under året, blivit hela 1 743 300 kronor.

– Samarbetet med Folkspel och de möjligheter det ger våra föreningar är mycket värdefullt. Alla tillskott till föreningarnas ekonomi är viktiga för att de ska kunna fortsätta men också utveckla sitt arbete utifrån svensk konståknings vision om Alla på is – hela livet. För våra föreningar och för våra aktiva gör intäkterna från Folkspels lotterier verklig skillnad, säger Linda Andreasson, Förbundschef, Svenska Konståkningsförbundet.

Då den ideella organisationen Folkspel summerar verksamhetsåret landar överskottet – via försäljning av Bingolotter och Sverigelotter – på 294 miljoner kronor till svenskt föreningsliv, tillskott som gör nytta och skillnad. Hans Sahlin, vd på Folkspel:

– Föreningslivet är viktigare än någonsin i det samhällsklimat som inte minst i höst präglats av gängkrig, dödsskjutningar och sprängningar. Vi är övertygade om att föreningslivet är den viktigaste aktören för att få barn och ungdomar att välja den sunda vägen i livet, för att motarbeta gängrekryteringen och utnyttjandet av barn som inte ens nått tonåren.

Mest pengar bland Folkspels medlemmar har Riksidrottsförbundets föreningar tjänat. Över 228 miljoner kronor har klubbar runt om i landet tjänat som sålt lotter. Tittar vi på idrotter är det fotbollen som toppar med närmare 119 intjänade miljoner.

Totalt har Folkspel de senaste fem åren betalat ut 1,4 miljarder kronor i överskott till föreningslivet.

Henrik Lindroth, Marknads– och kommunikationsansvarig på Folkspel:

– Alla vi på Folkspel är mäkta stolta över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer, med 74 riksorganisationer som medlemmar, Sedan starten 1991 överstiger behållningen 17,5 miljarder kronor. Vi är som bekant en ideell organisation som ägs av våra medlemmar. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för.

 

 

Publicerad: 2023-11-23

Senast uppdaterad: 2023-11-23

Samarbetspartners