Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

VM-kvalpoäng och guld till Taljegård i Volvo Open Cup

Placeholder

Josefin Taljegård fortsätter att imponera i säsongsstarten. I helgens tävling i Riga, Lettland, tog Taljegård inte bara hem guldet utan klarade även den tekniska kvalpoängen för deltagande i VM.

Volvo Open Cup avgjordes i helgen i Riga, Lettland, med två svenska åkare på plats, Josefin Taljegård och Ellinor Nordqvist.

Taljegård inledde tävlingen på bästa sätt med en fullträff i kortprogrammet som var felfritt tekniskt med högsta nivå i samtliga piruetter och steg. Med poängen 62,15 tog hon ledningen och klarade dessutom den tekniska kvalpoängen för deltagande i VM. Taljegård höll undan i friåkningen och tog hem segern på totalpoängen 172.63, vilket också var ett nytt säsongsbästa.

- Väldigt roligt för Josefin att hon tog den tekniska kvalpoängen i kortprogrammet, och det så här tidigt på säsongen. Hon jagade den förra året och var väldigt nära vid flera tillfällen. Hon har inlett säsongen starkt och nu ser vi fram emot nästa tävling, säger Anna Burwall, sportchef.

Ellinor Nordqvist gjorde säsongens första internationella tävling i Riga. Med totalpoängen 114.98 kom Nordqvist på 14:e plats av 33 startande i juniorklassen för damer.

 

 

Publicerad: 2023-11-06

Senast uppdaterad: 2023-11-06

Samarbetspartners