Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Två internationella tävlingar för Team Sweden

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Ny vecka, nya tävlingar på den internationella arenan för Team Sweden. I Almaty, Kazakstan, tävlar Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov i Challengertävlingen Denis Ten Memorial. Josefin Taljegård och Ellinor Nordqvist tävlar i Volvo Open Cup i Riga, Lettland.

Dennis Ten Memorial som avgörs i Astana, Kazakstan, är en av nio deltävlingar i ISU:s Challengerserie Länk till annan webbplats., där varje tävling ger möjlighet för åkarna att plocka världsrankingpoäng och kvalpoäng till kommande mästerskap. På plats i Almaty finns svenska isdansparet Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov. Reitan/Majorov kliver in i tävlingarna på fredagen då rytmiska dansen avgörs. Fridansen avgörs på lördagen.

Samtidigt arrangeras Volvo Open Cup i Riga, Lettland med två svenska åkare på plats. I damklassen gör Josefin Taljegård sin andra tävlingsstart denna säsong. Ellinor Nordqvist tävlar i juniorer damer. Tävlingarna inleds på fredagen med kortprogram och avslutas på lördagen med friåkning.

 

Följ åkarna i Team Sweden på veckans tävlingar

Dennis Ten Memorial

Volvo Open Cup

 

Publicerad: 2023-11-01

Senast uppdaterad: 2023-11-03

Samarbetspartners