Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Säsongsbästa för Nordebäck i GP-debuten

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

I helgen gick två internationella tävlingar med åkare i Team Sweden på plats. I Skate America kom Andreas Nordebäck på 12:e plats och i Trophée Metropole Nice Côte d'Azur kom Greta och John Crafoord på 4:e plats.

I helgen avgjordes den första av sex deltävlingar i Grand Prix-serien i Allen, USA. På plats för att representera Sverige fanns Andreas Nordebäck som i Allen gjorde karriärens första Grand Prix-start. Nordebäck noterade nytt säsongbästa i friåkningen och slutade på 12:e plats.

Samtidigt avgjordes Trophée Metropole Nice Côte d'Azur i franska Nice där Greta och John Crafoord kom på 4:e plats.

I helgen debuterade även vårt andra isdanspar i tävlingssammanhang när Mezzaluna Cup avgjordes i Mentana, Italien. Emma Kivioja och Erik Pellnor imponerade i sin tävlingsdebut genom att i den rytmiska dansen klara den tekniska kvalpoängen för EM. Kivioja/Pellnor slutade på 19:e plats.

 

 

Publicerad: 2023-10-24

Senast uppdaterad: 2023-10-24

Samarbetspartners