Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Sveriges bästa konståkare samlas på Lidingö

Placeholder

I helgen samlas Team Sweden – singel på Lidingö för säsongens andra landslagssamling. Fokus under helgen är piruetter och programkomponenter. Parallellt anordnas även säsongens andra ungdomssamling.

- Denna landslagssamling är det singelåkarna i Team Sweden som samlas för att träna tillsammans och få fokuserat stöd i utveckling av piruetteknik och programkomponenter. Att träna tillsammans under säsong ger bra sparring och inspiration, säger Anna Burwall, Sportchef.

Under tre dagar kommer åkarna i Team Sweden – singel tränar tillsammans på och utanför isen. På is kommer de få feedback från tekniska specialister och domare för utveckling av de tekniska element och programkomponenterna.

Parallellt anordnas även säsongens andra ungdomssamling med träning under ledning av den finska tränaren Virpi Horttana.

- Till denna ungdomssamling har vi haft möjlighet att bjuda in ett begränsat antal ungdomar och deras tränare för utbildning och sparring. Inbjudna till denna träff är åkare som visat på en hög teknisk kunskap på tävling.

 

 

Publicerad: 2023-10-20

Senast uppdaterad: 2023-10-20

Samarbetspartners