Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Grand Prix-debut för Nordebäck i Skate America

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Idag startar Grand Prix-tävlingen Skate America i Allen, USA. På plats i Allen finns Andreas Nordebäck som i Skate America gör karriärens första Grand Prix-start.

- Andreas har tävlat en tävling inför Skate America och fick då ett kvitto på att tävlingsformen var på väg. Han har hög en teknisk nivå men för att slåss om högre placeringar måste han sätta alla tekniska element. Detta är hans andra säsong som senior internationellt och Skate America är Andreas första Grand Prix och det handlar fortfarande mycket om att bygga erfarenhet inför framtiden, säger Anna Burwall, Sportchef.

Skate America är den första av sex deltävlingar i Grand Prix-serien Länk till annan webbplats. och avgörs i Allen, USA. Stora delar av världseliten är på plats och i herrklassen återfinns namn som Illia Malinin, USA, och Kevin Aymoz, Frankrike. För Andreas Nordebäck är det karriärens första Grand Prix-tävling.

På plats i USA finns även Laila Davidsson som är uttagen domare, samt Emilie Billow (TC) och Peter Levin (DVR) som är uttagna av ISU.

Följ Andreas i Skate America

Det är i nuläget inte klart vilka som har sändningsrättigheterna i Sverige för Internationella Skirdskounionens evenemang så som mästerskap och Grand Prix-serien. Tittare i länder där avtal för sändningsrättigheter ännu inte är på plats ska kunna följa tävlingarna på ISU Youtube Channel Länk till annan webbplats.

Hålltider Skate America för Andreas Nordebäck
(lokal tid)

Fredag 20/10
19:53 Herrar kortprogram

Lördag 21/10
20:04 Herrar friåkning

 

 

 

 

Publicerad: 2023-10-20

Senast uppdaterad: 2023-10-20

Samarbetspartners