Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uppstartsläger kickar igång tävlingssäsongen för synkro

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

I helgen kickar tävlingssäsongen igång för synkro med det tradionsenliga uppstartslägret som även denna säsong arrangeras i Kungsbacka. Totalt deltar nio lag varav två av lagen deltar digitalt men med representanter på plats.

- Uppstartslägret utgör varje säsong en efterlängtad startpunkt för synkrons tävlingssäsong. Under helgen får lagen visa upp sina program för en teknisk panel och får därefter feedback för att kunna utveckla programmen ytterligare innan första tävlingen. I år kommer de även ha ispass tillsammans med Josefin Taljegård på temat performance, säger Anna Burwall, sportchef.

Uppstartslägret samlar i år 9 lag, varav två är med digitalt men med representanter med på plats i Kungsbacka. De deltagande lagen kommer bland annat träna på is, ha uppåkning av tävlingsprogram och ha olika föreläsningar.

Tävlingarna för synkro startar i mitten av november med första nationella serietävlingen som arrangeras i Borås.

Publik i helgen

Välkommen till Kungsbacka ishall på lördag kl 18:00 och titta när synkrolagen visar upp säsongens tävlingsprogram.

 

Publicerad: 2023-10-19

Senast uppdaterad: 2023-10-19

Samarbetspartners