Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Tävlingsdebut för Emma Kivioja/Erik Pellnor i Italien och syskonparet Crafoord tävlar i Frankrike

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

I helgen debuterar ännu ett isdanspar på den internationella arenan. Emma Kivioja och Erik Pellnor gör karriärens första tävling tillsammans i Mezzaluna Cup i Mentana, Italien. Samtidigt avgörs Trophée Metropole Nice Côte d'Azur i Nice, Frankrike med syskonparet Greta och John Crafoord i startfältet.

- Det ska bli väldigt roligt att följa Emma och Erik i deras första tävling tillsammans. Båda har varit duktiga singelåkare tidigare men har nu startat en satsning inom isdansen. Vi såg dem i slutet av augusti under landslagslägret i Malmö och där imponerade de stort, säger Anna Burwall, sportchef.

Med start på fredag inleds Mezzaluna Cup i Mentana, Italien, vilket blir Emma och Erik Pellnors första tävling tillsammans. Den rytmiska dansen avgörs på lördag och fridansen under söndagen.

Samtidigt avgörs Trophée Metropole Nice Côte d'Azur i franska Nice. Där tävlar Greta och John Crafoord säsongens tredje tävling. Kortprogramstävlingen för syskonparet avgörs på fredagen och friåkningen på lördagen.

Följ de svenska åkarna på helgens internationella tävlingar

Mezzaluna Cup

Trophée Metropole Nice Côte d'Azur

 

Publicerad: 2023-10-19

Senast uppdaterad: 2023-10-19

Samarbetspartners