Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Säsongspremiärer och internationella tävlingsdebuter i helgens tävlingar för Team Sweden

Placeholder

Delar av den svenska truppen i Budapest. Fr.v. Regina Jensen (tränare), Miranda Lundgren, Josefin Brovall, Julia Brovall och Casper Johansson.

Denna helg hade Sverige med åkare på två olika internationella tävlingar, Budapest Trophy och Tayside Trophy. Här är resultaten.

En stor svensk trupp fanns på plats i Budapest, Ungern, för att representera Sverige i Budapest Trophy, en av nio Challengertävlingar Länk till annan webbplats.. I seniorer herrar gjorde både Casper Johansson och Jonathan Egyptson internationella seniordebuter och slutade på 17:e respektive 18:e plats. På 16:e plats i samma klass slutade Gabriel Folkesson som gjorde internationell säsongspremiär. Julia Brovall var enda svenska åkare i damklassen där hon tog en 21:a plats.

Miranda Lundgren gjorde även hon internationell säsongspremiär i Budapest och slutade på 12:e plats i juniorer damer där Sverige även hade med Josefin Brovall som kom på 26:e plats.

I isdansen imponerade Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov stort när de tog en 8:e plats och även klarade den tekniska kvalgränsen för deltagande vid VM Länk till annan webbplats..

Samtidigt avgjordes Tayside Trophy i Dundee, Storbritannien, med svenskt på isen. Landslagsdebuterande Alexandra Ödman kom på 4:e plats i juniorer damer, endast 0,76 poäng från bronset. I seniorer herrar gjorde Oliver Praetorius internationell säsongspremiär och slutade på 7:e plats.

 

 

Publicerad: 2023-10-17

Senast uppdaterad: 2023-10-17

Samarbetspartners