Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov fortsätter att imponera - Tog VM-kvalgränsen i helgens challengertävling

Placeholder

Isdansparet Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov fortsätter att gå från klarhet till klarhet i sin satsning mot världstoppen i isdans. I helgens Challengertävling i Budapest, där paret tävlade för andra gången någonsin, klarade de den tekniska kvalgränsen för att delta i VM.

Nikolaj Majorov och norskfödda Milla Ruud Reitan, som tillsammans representerar Sverige, stod för en sensationell bedrift när de i helgens Challengertävling Budapest Trophy tog värdefulla internationella rankingpoäng och klarade den av ISU fastställa tekniska kvalpoängen för såväl EM som VM. Om paret blir uttagna till VM 2024 är det första gången sedan 1982 som Sverige har ett isdanspar med på VM.

- Det är en fantastiskt imponerande prestation av Milla och Nikolaj med tanke på att de endast tränat tillsammans sen i våras. Helgens resultat bekräftar deras potential och positionerar dem som ett par att se upp för i framtiden, säger Konståkningsförbundets sportchef Anna Burwall.

Efter en tionde plats i rytmiska dansen klättrade Ruud Reitan/Majorov två placeringar i fridansen och slutade på åttonde plats med totalpoängen totalpoängen 154,79. Budapest Trophy var parets andra tävling någonsin efter att ha startat sin gemensamma satsning i maj 2023. De tog sig in i landslaget i september efter att i sin första tävling klarat poänggränsen för landslaget.

- Svårt att beskriva i ord vad vi känner efter helgens tävling. Glädje och enorm stolthet såklart, men det ger oss också mersmak. Vi vet att vi kan ännu mer. Men nu ska njuta av att vi klarat kvalgränserna för både EM och VM innan vi sätter upp nya mål att uppnå, säger Nikolaj Majorov.

Budapest Trophy är en av nio deltävlingar i ISU:s Challengerserie Länk till annan webbplats. där varje tävling ger möjlighet för åkarna att plocka världsrankingpoäng och kvalpoäng till kommande mästerskap.

 

Publicerad: 2023-10-16

Senast uppdaterad: 2023-10-16

Samarbetspartners