Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Veckans internationella tävlingar för Team Sweden

Placeholder

I helgen tävlar stora delar av Team Sweden på den internationella arenan. I ungerska Budapest går Challegertävlingen Budapest Trophy av stapeln med en stor svensk trupp på plats. Svenskt på isen blir det även i Tayside Trophy som avgörs i Dundee, Storbritannien.

- Den internationella tävlingssäsongen är i full gång och denna helg har vi landslagsåkare på två internationella tävlingar. Några av åkarna gör nu internationell säsongspremiär och det blir spännande att följa dem denna helg för att se hur de står sig i internationell konkurrens, säger Anna Burwall, sportchef, Svenska Konståkningsförbundet.

I Budapest, Ungern, avgörs Challengertävlingen Budapest Trophy med en stor svensk trupp på plats. Gabriel Folkesson gör säsongens första internationella tävling i seniorer herrar där han även får sällskap av Casper Johansson och Jonathan Egyptson som båda gör karriärens första internationella start som senior. I seniorer damer representeras Sverige av Julia Brovall som liksom Miranda Lundgren i juniorklassen för damer gör internationell säsongspremiär. I junkiorer damer tävlar även Josefin Brovall. Isdansparet Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov gör i Budapest sin andra tävlingsstart tillsammans. På plats i Budapest finns även Åsa Nordback som är uttagen domare.

Samtidigt går Tayside Trophy av stapeln i brittiska Dundee där junioren och landslagsdebutanten Alexandra Ödman gör sin första start i landslagströjan. På plats i Dundee finns även Oliver Preatorius som gör säsongens första internationella tävlingsstart.

 

Följ de svenska åkarna i Budapest Trophy och Tayside Trophy!

Budapest Trophy

Tayside Trophy

 

Publicerad: 2023-10-13

Senast uppdaterad: 2023-10-13

Samarbetspartners