Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Taljegård 9:a och Nordebäck 11:a i Finlandia Trophy

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

I helgen var det säsongspremiär för Josefin Taljegård och Andreas Nordebäck när Finlandia Trophy avgjordes i finska Esbo. Taljegård slog sig in topp-10 med en nionde plats och Nordebäck slutade på 11:e plats.

- Det var första tävlingen för säsongen och jag skulle säga att både Josefin och Andreas startade lite trevande med riktigt bra insatser varvat med delar de behöver jobba vidare med till nästa tävling. De ligger bra till i formkurvan och viktigt här var att testa programmen inför internationella paneler. Programmen togs emot väl och nu ser vi fram emot nästa tävlingsstart, säger Konståkningsförbundets sportchef Anna Burwall efter avslutad tävling.

Josefin Taljegård var nära en fullträff i kortprogrammet som inleddes med en trippel lutz. En inte fullt roterad trippel flip i kombinationen drog dock ner den tekniska poängen i kortprogrammet som i övrigt bjöd på högsta svårighetsnivå i samtliga piruetter samt näst högsta i steget. Totaltpoängen 56,88 placerade Josefin på en 8:e plats inför söndagens friåkning. Efter några tekniska missar i friåkningen tappade Taljegård en placering och slutade på 9:e plats totalt.

- Glädjande och ett riktigt styrkebesked att Josefin var nära att ta VM-kvalpoängen redan i första tävlingen så här tidigt på säsongen. Hon såg väldigt stark ut på träning med säkra hopp. Finlandia Trophy var ett bra kvitto på att tävlingsformen är på väg. Hennes kortprogram är nytt för i år och lyfter många av hennes styrkor när det gäller presentationsbiten.

Andreas Nordebäck gjorde i kortprogrammet en dubbel flip istället för trippel. En kostsam miss för Nordebäck som i övrigt visade höga nivåer i piruetter och steg. Inför friåkningen låg Nordebäck på en 13:e plats. Trots tekniska missar i friåkningen klättrade Nordebäck två placeringar och slutade på 11.e plats.

- Missen i kortprogrammet innebar att Andreas tappade många värdefulla poäng. Han fick höga nivåer på steg pch piruetter men inte högsta nivån så även här finns utrymme för en högre teknisk poäng. Han var ändå inte alltför långt ifrån sitt personbästa vilket visar på hans kapacitet. Friåkningen innehöll en del tekniska misstag och det har man inte råd med på denna nivå. Det är tuff konkurrens på tävlingarna. Hans båda nya program togs emot väl på tävlingen och det ska bli spännande att se hur de utvecklas under säsongen.

Resultat Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-10-11

Senast uppdaterad: 2023-10-11

Samarbetspartners