Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Linda Andreasson: Hej säsongen 2023/2024!

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Förbundschef Linda Andreasson sammanfattar säsongsstarten och hälsar välkommen till en säsong som rivstartat.

Välkommen till en ny säsong. Det känns som att vi precis drog igång, och redan har vi rivstartat med full kraft. Jag vill dela med mig av några höjdpunkter och viktiga händelser som präglat starten på denna säsong för svensk konståkning.

Först och främst vill jag nämna vår första tränarkonferens som hölls i Malmö i slutet av augusti. Tränarkonferensen på temat Den Hållbara Idrottaren – från yngre åldrar till toppen gav deltagande tränare en möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom viktiga frågor som energibalans, psykisk och fysisk återhämtning samt skadeförebyggande träning.

Parallellt med tränarkonferensen anordnades säsongens första landslagssamling, också den i Malmö. Singel, par och isdans på högsta nationella nivå samlades för traditionsenlig säsongsuppstart med bland annat uppvisning av säsongens tävlingsprogram. Denna del av samlingen kunde även deltagarna på tränarkonferensen ta del av.

En glädjande nyhet är att vi denna säsong har två isdanspar på seniornivå. Det är en disciplin som vi nu hoppas ska växa och sprida sig i Sverige.

Den internationella tävlingssäsongen är i full gång och våra landslagsåkare har levererat imponerande prestationer. Helgens Challengertävling, Nebelhorn Trophy, var inget undantag. Det gläder mig särskilt att ett av våra nya isdanspar gjorde en imponerande tävlingsdebut där och med sitt resultat kvalificerade sig till landslaget. Team Sweden består numera av samtliga discipliner - singel, par, isdans och synkro. Det ska bli roligt att följa dem alla under kommande säsong!

Även den nationella tävlingssäsongen har startat och seriepremiären i Stockholm var första tävlingen för säsongen.

Vi har också genomfört svensk konståknings Utbildningshelg. Det är en viktig mötesplats för utbildning av tävlingsarrangörer och tekniska funktionärer men också för erfarenhetsutbyten och för att knyta nya kontakter.

Denna säsong bjuder på flera förändringar som kommer att påverka vår tävlingsverksamhet. Ett nytt testsystem har införts, och vi har även gjort vissa justeringar inför ett nytt tävlingssystem. Nästa steg i processen är att vi kommer att tillsätta referensgrupper för att säkerställa att vi får en spridning och bredd i vår arbete och kunna ta de sista stegen i hur vi ska tävla i Svensk konståkning framåt.

Slutligen vill jag betona att trygga och utvecklande idrottsmiljöer alltid är i fokus för vårt arbete. För att stärka våra föreningar och deras arbete har vi infört nya föreningslicenser för denna säsong. Denna åtgärd är en del av vårt långsiktiga arbete för att skapa bättre förutsättningar för alla som är engagerade inom svensk konståkning.

Jag ser med stor förväntan fram emot den säsong som ligger framför oss.

Tack för ert engagemang och ert stöd. Vi ses snart i en ishall!

/

Linda Andreasson
Förbundschef, Svenska Konståkningsförbundet

 

 

Publicerad: 2023-10-06

Senast uppdaterad: 2023-10-06

Samarbetspartners