Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Säsongsstart för Team Sweden singel/par i Malmö

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Malmö stod värd för säsongens första landslagssamling. Lägret markerade starten på den kommande tävlingssäsongen. Förutom landslaget var även Sveriges två nya isdanspar på plats.

Under fyra dagar samlades uttagna åkare till team Sweden samt inbjudna åkare för att starta upp säsongen 2023/2024 tillsammans. På schemat stod träning, fystester och uppåkning av säsongens tävlingsprogram för domare.

- Uppåkning av säsongens tävlingsprogram är en viktig del i åkarnas förberedelser inför tävlingssäsongen. De får feedback från en teknisk panel och kan på så sätt utveckla och slipa programmen ytterligare, säger Anna Burwall, Sportchef.

Samtliga uttagna åkare till landslaget, förutom Casper Johansson som tävlade JGP i Bangkok, fanns på plats i Malmö. Med på lägret fanns även Sveriges två nya isdanspar som siktar på att ta sig in i landslaget.

- Väldigt roligt att vi numera har två isdanspar i Sverige. Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov samt Emma Kivioja och Erik Pellnor deltog som inbjudna åkare i Malmö och de visar redan på stor potential och har stora möjligheter att bli en del av Team Sweden under hösten. Det hänger helt enkelt på om de klarar poängkriterierna på tävling.

- Lägret i Malmö markerade starten på denna säsong och det jag framför allt tar med mig var den energi och beslutsamhet som åkarna visade upp under helgen. Jag ser fram emot tävlingssäsongen och att få se hur vårt landslag står sig i den internationella konkurrensen.

 

 

Publicerad: 2023-08-29

Senast uppdaterad: 2023-08-29

Samarbetspartners