Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Högt deltagande vid Tränarkonferens om Den hållbara idrottaren

Placeholder

Tränare från hela Sverige samlades för svensk konståknings Tränarkonferens, en ny mötesplats för tränare. Temat för konferensen, som samlade 138 deltagare, var Den hållbara idrottaren – från yngre åldrar till toppen.

Konferensen, som ägde rum i Malmö under helgen, lockade nästan 140 tränare från hela landet, alla med olika utbildningsnivå och bakgrund.

- Att se så många engagerade tränare och ledare samlade för att diskutera den viktiga frågan om hållbarhet inom idrotten var fantastiskt. I förbundets pågående utvecklingsarbete strävar vi efter att skapa förutsättningar för våra aktiva att idrotta hela livet och uppnå sina mål inom konståkningen utan att kompromissa med sin hälsa och välbefinnande, säger Linda Andreasson, Förbundschef.

Under två intensiva dagar fick deltagande tränare delta i föreläsningar, workshops och diskussioner om ämnen som idrottsprestation, energibalans, skadeförebyggande åtgärder, välmående och den övergripande balansen träning och vila. Allt för att skapa förutsättningar för hållbara satsningar från yngre åldrar till toppen. Dessutom hölls seminarier om tävlingsregler för säsongen, svensk konståknings utvecklingsmodell samt det nya testsystemet.

- Vår tanke med Tränarkonferensen var att skapa en ny mötesplats för våra tränare för kunskapsutveckling och inspiration men också för att ge möjlighet till erfarenhetsutbyten. Med temat hållbarhet ville vi lyfta frågor om välmående, balans och långsiktig utveckling. Genom att samla tränare från hela landet är vi övertygade om att vi kan göra skillnad för hur konståkare på alla nivåer kan utvecklas på ett hållbart sätt, säger Anna Sundkvist, Utbildningsansvarig Svenska Konståkningsförbundet.

Föreläsare på Tränarkonferensen var bland andra Emma Lindblom och Karin Moesch (Riksidrottsförbundets Elitidrottsavdelning), Emilie Billow (Internationell domare och TC), Helena Ericson (TS synkro på internationell mästerskapsnivå), Daniel Ahlstrand (Kiropraktor) och Kalle Engström, (performance developer).

 

 

 

Publicerad: 2023-08-28

Senast uppdaterad: 2023-08-28

Samarbetspartners