Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Glöm inte anmäla dig till höstens Utbildningshelg 1-3 september - sista anmälningsdag 27 juni

Placeholder

Ta chansen att bli en del av teamet bakom kulisserna på tävling. 1-3 september, på Arlanda, arrangeras utbildningar för tävlingsarrangörer och för tekniska funktionärer. Sista anmälningsdag 27 juni.

För att säkerställa kontinuerlig tillförsel av viktiga nyckelroller till tävlingsverksamheten arrangerar årligen Svenska Konståkningsförbundet en Utbildningshelg med utbildningar inom området tävlingsverksamhet. Utbildningshelgen är en viktig mötesplats för tekniska funktionärer och tävlingsarrangörer för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och för att knyta värdefulla kontakter. Under augusti och september genomför Svenska Konståkningsförbundet ett antal arrangörsutbildningar. Arrangörsutbildningarna genomförs endast en gång om året, så arrangörer som behöver utbildning inför kommande säsong - ta chansen nu!

Utbildningshelgen 2023 arrangeras 1-3 september på Clarion Hotell Arlanda och kompletteras med digitala utbildningar under vecka 34 och 35.

OBS! Sista anmälningsdag är den 27 juni. Vid anmälan efter sista anmälningsdatum kan boende inte garanteras.

Utbildningar för tävlingsarrangörer

Kompetenta och kunniga arrangörer är nödvändiga för att vi ska kunna upprätthålla och utveckla tävlingsverksamheten i Sverige. Som tävlingsarrangör är det en stor mängd detaljer att hålla reda på. För att alla deltagare ska ges lika förutsättningar är det viktigt att tävlingar genomförs i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets (SKF) regler och riktlinjer. Under Utbildningshelgen 2023 ges utbildning i Tävlingsledning, Stjärntävlingsorganisation samt FS Manager Wizard. Digitalt under v 34 och 35 ges digitala seminarier i IndTA och Skaters Music Player.

Arrangörsutbildning -Tävlingsledning*          
Mer information/inbjudan/anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangörsutbildning – Stjärntävlingsorganisation
Mer information/inbjudan/anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FS-manager Wizard     
Mer information/inbjudan/anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

* I syfte att hålla antalet övernattningar nere genomförs del av utbildningen digitalt tidigare i veckan. Utbildningen genomförs alltså delvis på plats på Arlanda och delvis digitalt. Viktigt att deltagare deltar på alla delar för att utbildningen ska bli komplett. Utöver deltagande på Arlanda behöver deltagare på Tävlingsledning även delta på IndTA och Skaters´ Music Player.                

Utbildningar för tekniska funktionärer

Svensk konståkning växer och för att kunna bereda plats för våra åkare på tävlingar behöver vi fler tekniska funktionärer. Under Utbildningshelgen 2023 ges utbildning för Nationell Mästerskaps Data- och Videooperatörer (NM DVO) och Regional Tävlings Datav- videooperatör (RT DVO).

Regional Tävlings Data-videooperatör (RT DVO)     
Mer information/inbjudan/anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nationell Mästerskaps Data-/videooperatör (NM DVO)
Mer information/inbjudan/anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Digitala utbildningar

IndTA
Utbildningen ingår som en obligatorisk del i tävlingsledningsutbildningen, så alla som genomgår tävlingsledning ska också genomgå den digitala IndTA-utbildningen. Rekommendation att ytterligare 1-2 personer från arrangörsföreningen anmäler sig till IndTA-utbildningen. Tävlingsledaren behöver utbildningen för det övergripande ansvaret, men det är en styrka i arrangörsstaben om fler kan verktyget och kan hjälpas åt.

Utbildningen kommer att genomföras vid två tillfällen. Anmäl dig till ett av datumen.

Observera att IndTA är en obligatorisk delkurs för deltagare på Tävlingsledning, men även öppen för andra.

Skaters Music Player (SMP)
Utbildningen ingår som en obligatorisk del i tävlingsledningsutbildningen, så alla som genomgår tävlingsledning ska också genomgå den digitala kursen SMP. Tävlingsledare behöver utbildning i SMP för övergripande ansvar och helhetsbild. Arrangörsföreningar rekommenderas att anmäla ytterligare 1-2 personer till för att avlasta tävlingsledaren inför och under tävling.

Utbildningen kommer att genomföras vid två tillfällen. Anmäl dig till ett av datumen.

Observera att Skaters Music Player är en obligatorisk delkurs för deltagare på Tävlingsledning, men även öppen för andra.


Publicerad: 2023-06-19

Senast uppdaterad: 2023-06-25

Samarbetspartners