Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nytt personbästa och en åttondeplats för Nina Fredriksson i EYOF

Placeholder

Nina Fredriksson fick till en kanonåk i friåkningen vid Europaungdoms-OS (EYOF). Fredriksson noterade nytt personbästa i friåkningen och slutade på åttonde plats.

Konståkningstävlingarna vid Europaungdoms-OS (EYOF) i italienska Pontebba är nu avslutade. Inför den avslutande friåkningen låg Nina Fredriksson på 15:e plats. Friåkningen blev en fullträff för den svenska juniormästarinnan som satte fem trippelhopp och fick högsta nivå på två av piruetterna. Fredriksson noterade ett nytt personbästa på 87,67 i friåkningen och klättrade till åttonde plats totalt.

- Nina ska vara väldigt stolt över sin prestation i EYOF. I kortprogrammet hade hon en avgörande miss i kombinationen men gjorde ett i övrigt bra program. Och nu i friåkningen presterade hon väldigt starkt och satte även ett nytt personbästa. Man får inte glömma att detta är första gången Nina tävlar i en så pass stor internationell tävling och hon gör det väldigt bra. Med sig hem har hon också värdefull rutin inför framtiden, säger Anna Burwall, sportchef.


Följ Nina Fredriksson i EYOF!Publicerad: 2023-01-28

Senast uppdaterad: 2023-01-28

Samarbetspartners